Augusztus 22-én első ízben érkezik Magyarországra a Le Mans versenysorozat, az 1000 km-es futam színhelye a Hungaroring lesz. A versenyen rajthoz áll egy Peugeot 908 HDi is, igaz, nem gyári színekben, hanem az Oreca-Matmut csapatnál.

1200 Nm nyomaték a V12-es dízeltől

1200 Nm nyomaték a V12-es dízeltől


Az autót igen komoly trió vezeti, hiszen Olivier Panis, Nicolas Lapierre és Stéphane Sarrazin váltja egymást a volán mögött. Egyértelmű céllal érkeznek a részben éjszaka lebonyolított versenyre: újabb győzelmet aratni Portimao után, illetve maximális pontszámot zsákmányolni mind a versenyzők, mind a csapatok bajnokságában.

“A magyar pálya nagyon nehéz, erősek lesznek rajta a benzinmotoros autók. Zsúfolt lesz a forgalom, nagy a tempó, úgyhogy fontos, hogy ne kövessünk el semmi hibát. Fontos, hogy mindenki maximumot nyújtson, a versenyzők és az egész csapat” – hangsúlyozta David Floury, a csapat műszaki igazgatója.

A 908 HDi, amelynek idén nem ment a Le Mans-i 24 óráson, de tavaly győzni tudott, igazi különlegesség, hiszen legnagyobb ellenfeléhez, az Audi R15 TDI-hez hasonlóan dízel. Az 5,5 literes, V12-es dízelmotor teljesítménye 730 LE, nyomatéka pedig 1200 Nm.

Fisichella is indul

Fisichella is indul


Nem Panis lesz az egyetlen Forma-1-es pilóta a mezőnyben, hiszen Jean Alesi és Giancarlo Fisichella is indul egy Ferrarival. A rendezvény augusztus 21-én szombaton a nyitó edzésekkel kezdődik. A futam vasárnap délután négykor indul és 229 kör teljesítése után, nagyjából este tízkor ér véget.

Előtte azonban a Radical Masters és a magyar indulókat is felvonultató Lamborghini márkakupa versenyei is izgalmasnak ígérkeznek.

A teljes program megtekinthető ezen a linken. A jegyárakat itt találja.