A Budapest Szíve Program munkálatai újabb fázisba érkeztek, emiatt szükséges a forgalmi rend megváltoztatása a belvárosban a Károly körúton – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal.

Mától a Deák tértől a Szabadság híd irányába az Astoriánál nem lehet jobbra kanyarodni, az Astoria-Dohány utca közötti szakaszon a forgalom irányonként egy-egy sávban visszakerül a Károly körút páratlan, VII. kerületi oldalára, az V. kerületi oldalt pedig lezárják.

Eredeti állapotába állítják vissza a jobbra kisívben kanyarodás lehetőségét a Rákóczi útról a Károly körútra, míg a Kossuth Lajos utcáról a Múzeum körútra a kisíves kanyarodási lehetőség továbbra is ugyanott marad.

A most átadott új útszakaszon csak ideiglenes burkolat van, ezért a közműszerelvényeket még nem hozták szintbe, azok 3-5 centimétert kilógnak az út síkjából, ezért az autósok fokozott figyelmét kérik. A 9-es busz, illetve a 47-49-es villamos közlekedését a megváltozott forgalmi rend nem befolyásolja.

A Budapest Szíve Program részeként megvalósuló projekt munkálatai június 22-én vízcsőcserével kezdődtek. Azóta volt zárva a Károly körút most ideiglenes burkolattal forgalomnak visszaadott páratlan oldala az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon.

Új forgalmi rend a belvárosban 1

Forrás: MTI