Ismét érdemes lesz Kimi Räikkönen tempóját figyelni, hamarosan következik a rali-világbajnokság második aszfaltos versenye, Németországban. Csapattársával, Sebastien Ogier-vel már túl is vannak a teszteken, hogy felkészüljenek a szűk, poros, csúszós német pályákra.


A finn pilóta egy hónapja a Bulgár-ralin indult először aszfalton a Citroën C4 WRC-vel és igazán jó időket repesztett. Egy ideig. Az első nap végén összetörte autóját. Másnap a 26. helyről aztán rohamléptekben zárkózott fel, de csak a 11. helyig jutott.

“Egy kissé kényelmesebbnek éreztem magam aszfalton, mint murván, de a rali még mindig teljesen más sport és nagyon sokat kell még tanulnunk” – mondta akkor Räikkönen.

A Citroën Junior Csapat vezetője, Benoit Nogier viszont nagyon elégedett volt Räikkönen teljesítményével. “Ha megnézzük, mennyire tapasztalatlan, akkor az idők, amiket elért, valóban figyelemre méltóak” – mondta. “Úgy gondolom, hogy nagyon tehetséges és ezek a tapasztalatok biztosan segítik majd a további aszfaltos versenyeken.”

A Német-ralit, a rali-világbajnokság kilencedik versenyét augusztus 20-22. között rendezik, talán Räikkönen most jobban megy majd és összeáll egy jó verseny.

Videó a tesztről: