Durva felhőszakadás, villámlás, dörgés és iszonyú mennyiségű eső határozza meg ma reggel elsősorban a főváros közlekedését. Kollégáink hasonlókat tapasztaltak a város különböző pontjai felől beérve a szerkesztőségbe:

1. A víz a lejtős utakon folyóként hömpölyög mindenfelé. Az M1/M7 befelé vezető szakaszának belső sávja helyenként kicsit életveszélyes, ha a sofőrnek nincs több esze, mint az állítható jelzésképű táblákon büszkén világító 100-as korlátozást kiíró operátornak.

A Szépvölgyi útból Szépvölgyi folyó lett

2. Már megjelentek a műszaki okból elakadt kocsik (a motor vizet szívott, az ablaktörlő nem bírta, az elektronika beázott, ilyesmi). Jó esetben bekapcsolja a vészvillogót a sofőr, rossz esetben kiszáll tolni a vizes szélvédőn át nehezen kiszúrható útakadályt – óvatosan!

3. A rémült sofőrök próbálnak félrehúzódni, leállni, amíg enyhül az eső, ez helyenként veszélyes forgalmi akadályt jelent. Köztük is van olyan, aki nem jut el tudatilag a vészvillogó gombjáig.

4. Már le is zártak utakat, amiről tudunk: az Árpád hídnál megállt a villamos.

A tócsákban csak lassan, nehogy leálljon a motor!

Szóval közlekedni autóval éppenséggel lehet, de csak az induljon el, aki biztos magában és járművében. A többiek inkább várjanak egy kicsit.

Tanácsaink esős vezetésre

Frissítés: 10:00: ragyogóan süt a nap Buda felett, a vihar elvonult. Augusztus van vagy április?