Új üzletággal, környezetbarát elektromos járművek forgalmazásával bővítette termékpalettáját a Leier cégcsoport – közölte Michael Leier csütörtökön Győrött, sajtótájékoztatón.

A Leier ECO-Line Kft. az osztrák EH-Line termékeit hozza a magyar piacra kizárólagos magyarországi importőrként. Elektromos férfi és női városi kerékpárt, hegyi kerékpárt, kétféle teljesítményű motorkerékpárt, összecsukható rollert, elektromos vezeték nélküli fűnyírót, golfautót, mozgáskorlátozott járművet, és hamarosan elektromos személy- és kisteherautót is forgalmaznak.


Az árlista azt mutatja, hogy nem olcsók a környezetkímélő járművek. 280 ezer forintba kerül például az elektromos összecsukható kerékpár, amely 25 kilométeres óránkénti sebességre képes, és egy töltéssel 30 kilométert lehet vele megtenni. Egy elektromos roller kb. 15 km, egy robogó akár 80-90 km megtételére is képes egyetlen töltéssel. A járművek akkumulátorai 1500-szor tölthetők újra. Egy lítiumos akkumulátor teljes feltöltése 5-7 órát vesz igénybe.

A Leier Kft. az első Magyarországon, amely ilyen széles választékkal jelenik meg az elektromos jármű ágazatban – hangoztatta Kurucz Ákos ügyvezető. A cég rövid időn belül viszonteladói hálózatot épít ki, hogy a termékek országszerte elérhetőek legyenek.

Elsőként a Leier cégcsoport autókereskedői hálózatában kerülnek kiállításra és értékesítésre a termékek, de ezzel egy időben feltérképezik a potenciális értékesítési pontokat a régióban, ill. országszerte is.

Magyarországon elsősorban a turizmus és a vendéglátás területén látnak értékesítési lehetőséget, ezért kölcsönzőpontok kialakítását kezdeményezik szállodákban és városközpontokban.

Mint a cég közleményében írja: az elektromos járművek üzemeltetése olcsó, az elektromos kerékpárok és robogók használatával megspórolható a folyamatosan dráguló üzemanyag, a kötelező felelősségbiztosítás, a parkolási díj, de még az olyan szervizköltségek is, mint pl. az olajcsere.

Az elektromos autóknál nem kell számolni sem a regisztrációs adóval, sem a cégautó adóval, de a kötelező felelősségbiztosítás és a teljesítményadó terén is a legalacsonyabb kategóriába sorolhatók ezen járművek. Végül, de nem utolsósorban, egy-egy töltéshez szükséges elektromos áram költsége töredéke a hagyományos üzemanyagárakhoz viszonyítva.

Forrás: MTI