A tévé sokat csal, nem adja vissza, milyen tempót is mennek a versenyautók, de a balesetek megmutatják. A Túraautó-világbajnokság betétfutamaként zajló SEAT Leon Európa-kupa hétvégi versenyén brutális baleset történt.

A Brands Hatch-i pályán, a futam felénél Francisco Carvalhót egyik ellenfele megforgatta, autója keresztbefordult, majd szinte lendületveszteség nélkül a kerítésnek száguldott. A pálya egyik gyors részén történt az eset, így a rombolás is ennek megfelelő volt. Az alkatrészeit szétszóró Leon hármat szaltózott, miközben átugrotta a kerítést, és csak centiken múlott, hogy nem találta el a menekülő pályabírókat.

Carvalho szerencsére sértetlenül megúszta az esetet és a saját lábán távozott. A versenyt megállították és már nem is indult újra. A futam egyik magyar résztvevője, Wéber Gábor ekkor a 11. helyen állt, pedig utolsóként rajtolt, mert a korábbi versenyen kiesett, pár kör és bőven pontszerző lehetett volna.  

A WTCC futamon induló Michelisz Norbi viszont ismét a sztárokkal locsolhatta a pezsgőt, miután ő mindkét versenyén a legjobb újoncként zárt.