Áthajtott egy autós a parkolóőr lábán 2 Egy parkolóőr a IX. kerületi Tűzoltó utca sarkán bírságolt meg egy autóst, aki nem fizetett a parkolásért. Amikor ezt az autó – feltételezett – tulajdonosa észlelte, kirohant a közeli üzletből és szitkozódni kezdett, majd a járművel áthajtott a parkolóőr lábfején, s díj- és pótdíjfizetés nélkül elhagyta a helyszínt – közölte a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.

A BÖP tájékoztatása szerint a parkolóellenőrt kórházba szállították és ellátták, de munkát egyelőre nem végezhet. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A társaság kiemelte, hogy amíg az őröket nem védik erősebben a jogszabályok, addig az ilyen atrocitások nem fognak megszűnni. Arra kérték a döntéshozókat: az ilyen esetek elkerülése érdekében fontolják meg annak lehetőségét, hogy a parkolóellenőri munkát végző dolgozók státusát a közfeladatot ellátó munkakörök közé emeljék.

Önök mit gondolnak, valóban közfeladatot látnak el a magukat parkolóőrnek hívó, igazából semmit nem őrző, díjbefizetési ellenőrök?

Forrás: MTI