A hétvégi Goodwood Sebesség Fesztiválon bemutatkozott az Alpina új járgánya, a B5 Bi-Turbo. A kocsi a BMW Ötös sorozat csúcsmodellje, az 550i egyedi változatának tekinthető. A sportos szedánba ugyanaz a 4,4 literes V8-as kerül, mint normál testvéreibe, de kissé módosítva.

Kék műszerfallal
Kék műszerfallal

Új BMW Ötös 500 lóerővel

Új BMW Ötös 500 lóerővel

Kék műszerfallal
Egyedi külsővel büszkélkedhet
307 km/órás tempóra képes
4,7 másodperc alatt gyorsul százra
4,4 turbó 507 lóerővel
A fabetéthez az USA nyugati partján termesztik
Fotó megosztása:
4,7 másodperc alatt gyorsul százra

4,7 másodperc alatt gyorsul százra

4,7 másodperc alatt gyorsul százra


A duplaturbós blokk az Alpinánál 100 lóerővel erősebb, így teljesítménye pont megegyezik a korábbi M5-ével, azaz 507 lóerő. A maximális nyomatéka 700 Nm. Bár a motor a korábbi Alpina B5-ben is szerepelt, immár nem cseréli le az Alpina a BMW váltóját sajátjára, marad a nyolcfokozatú ZF automata.

Ezzel az 550i-re 0,3 másodpercet verve 4,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára a B5. Végsebességben igazán lehengerlő az Alpina, hiszen itt semmi nem korlátozza az autó szabad száguldását, így az nemhogy 250-nél nem áll meg, de akár 307 km/órás sebességet is elérhet.

Ahogy az Alpinától megszokott, módosítottak ugyan a karosszérián, de csak olyan mértékben, hogy az nem befolyásolja az autó eredeti karakterét. Kis spoiler került előre, egy hasonlóan visszafogott diffúzor hátra és egy szárny a csomagtartóra. Nem hiányzik ugyanakkor a sportkipufogó és a méretes könnyűfém keréktárcsák sem.

Belül elsősorban az egyedi fabetét és bőrdíszítés teszi különlegessé az Alpina modelljét, de ahogy mindegyiknél, az új B5 Bi-Turbóban is kék hátteret kap a műszerfal.