Továbbra sincs vége a visszahívási sorozatnak a Toyota autógyárnál, 270 ezer Lexus luxusautót rendelnek vissza a motor lehetséges meghibásodása miatt – közölte csütörtökön a japán gyártó. 270 ezer GS, IS és LS modellt kéretnek a szerelőkhöz.

A japán autóknál előfordulhat, hogy a motor váratlanul leáll, és nem lehet azonnal újraindítani. A céghez közel 200 panasz érkezett. Ezek nyomán vizsgálatot indítottak, amelynek során két motortípusnál hibás szeleprugókat találtak. A meghibásodással összefüggő balesetről nem érkezett bejelentés – közölte a cég.

A Toyotához tartozó luxusmárkánál ez már a második visszahívás alig egy hét alatt, a múlt pénteken a társaság bejelentette, hogy leállítják a Lexus HS 250h típusú hibrid értékesítését az Egyesült Államokban, és visszarendelik a modellből eladott 17 ezer darabot, mert törésteszteknél a megengedettnél több üzemanyag szivárgott el a tankból.

Magától leáll
Magától leáll

Motorgondok a Toyotánál

Motorgondok a Toyotánál

Magától leáll
Balesetnél túl sok benzin kifolyhat
Fotó megosztása:
Balesetnél túl sok benzin kifolyhat

Balesetnél túl sok benzin kifolyhat

Balesetnél túl sok benzin kifolyhat


Az LS-nél legutóbb májusban találtak hibát, akkor 11 500 autót rendeltek szervizbe a kormánymű esetleges hibája miatt.

Az utóbbi hónapokban a Toyota világszerte több mint 8 millió kocsit hívott vissza különböző meghibásodások miatt. A legnagyobb port a beragadó gázpedálok hibája okozta, amelyek miatt 16,4 millió dolláros bírságot fizetett ki az Egyesült Államokban a Toyota. Az amerikai piacfelügyelet szerint nem értesítette az előírt módon a hatóságokat egy ismert biztonsági problémáról, ezzel törvényt sértett, veszélybe sodorva a fogyasztókat.