A Schneider Electric, az energiamenedzsment specialistája és a Parkeon, a városi közlekedés, parkolás és fizetési megoldások vezető szolgáltatója bejelentette együttműködését egy az elektromos járművek feltöltését végző rendszer kifejlesztésében. Az együttműködés nyomán megteremtett infrastruktúra hatására fejlődés indulhat el az elektromos járművek piacán.

A Schneider Electric tevékenysége középpontjában a felhasznált energia biztonságossá, megbízhatóvá és hatékonnyá étele áll, a Parkeon parkolási és közlekedési fizetőrendszerek és jegyértékesítés vezetője.

Ezért a két cég összefogásával olyan megoldások alakíthatóak ki települési önkormányzatok számára, amelyekkel a városi parkolási létesítmények és az elektromos járművek töltési infrastruktúrája integráltan kezelhető. A két cég elsősorban az utcai és a parkolóházakban, mélygarázsokban történő parkoláshoz fejleszt alkalmazásokat.

Az összefogás nyomán 2011-től készen állhat az elektromos járművek elterjedését elősegítő parkolási infrastruktúra telepítésére. Utána a cég Európában és Amerikában is pályázik a különböző államoknál a töltési rendszerek megvalósítására.