Kettő lesz belőle

A helyére tették az épülő Mercedes-gyár áramellátását biztosító első transzformátort hétfőn Kecskeméten. A Siemens ausztriai gyárában elkészített, 70 tonnás, 31,5 MVA teljesítményű transzformátor egy húszezer lakosú város áramellátását tudná biztosítani – számolt be Markus Kuhnert, a gyár energiaellátó részlegért felelős munkatársa.
Kisvárosnyi áramból készül a magyar Merci 1


A szakember elmondta, hogy a berendezést 2009 februárjában rendelték meg, és összesen két transzformátor biztosítja majd a gyár áramellátását. A gyárhoz a villamos energia 160 kilovoltos távvezetéken érkezik, amelyet az erre a célra létrehozott épületben elhelyezett transzformátor 22 kilovoltra alakít.

A mostani esős idő némileg hátráltatja az építkezést, de felkészültek a rendkívüli időjárási viszonyokra a tervezők, mert az esővíz tárolására alkalmas medencéket már korábban kialakították.

A kecskeméti gyárban – amelynek alapkövét tavaly októberben tették le – 2012-től következő generációs A- és B-osztályos gépkocsik gyártása folyik majd. További részleteket olvashat az épülő gyárról erre a linkre kattintva.

Forrás: MTI