Tiltott pszichotróp anyagot talált a toxikológiai szakértő a május 8-án Fót közelében balesetet okozó S. András vérében, közölte péntek délelőtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint Stohl András a baleset alkalmával közepesen ittas volt.

A korábban tanúként kihallgatott színész-műsorvezetőt, Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vonják felelősségre – írták a közleményben.

Csütörtökön a gyanúsított fóti ingatlanában házkutatást tartottak a rendőrök, a toxikológiai szakértő véleményére alapozva. Kutyákkal vizsgálták át a helyszínt, vélhetően kábítószert keresve. Stohl Andrásnak korábban voltak drogproblémái és önként részt vett drogelvonó kúrán is.

Jajj, szembejön a tábla!

Jajj, szembejön a tábla!

Jajj, szembejön a tábla!


Stohl András egyébként péntek délelőtt megjelent a dunakeszi rendőrkapitányságon, az őt elkísérő ügyvéd, Somos Zoltán nem mondta el, hogy milyen célból ment be a rendőrségre a színész.

A színész-műsorvezető a baleset estéjén személygépkocsijával Budapest felől Fót irányába haladt, amikor egyelőre ismeretlen okból áttért a szemközti sávba és nekiütközött két, szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A balesetben egy személy súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett. A vétkes sofőr a baleset után elhagyta a helyszínt, a rendőrök a lakásán állították elő.

Forrás: MTI