Azt tervezi az Infiniti, hogy jelentősen erősíti kínálatát a kisebb méretű modellek között a következő három évben. Három új modellt vezetne be a Nissanhoz tartozó luxusmárka. Az egyik modell az Audi A3, BMW Egyes, illetve Mercedes A-osztály ellenfele lenne.

A kompakt modell kialakításához a Mercedes 2012-ben érkező, új generációs A-osztálya adná az alapot. Ez azért lehetséges, mert a Daimler és a Renault-Nissan április elején stratégiai partnerséget kötött.

Bár az autó küllemében eltérne az A-osztálytól, tehát a karosszéria más lenne, a közös gyártás sem elképzelhetetlen. Korábban a smart fourfor együtt készült a Mitsubishi Colttal, a VW Craftert pedig most is a Mercedes gyárában szerelik össze. Egyes pletykák szerint a Kecskeméten épülő üzemet kibővítenék, így biztosítva helyet az Infiniti-gyártásnak.

Szabadidő autót is terveznek Merci-alapokra

Szabadidő autót is terveznek Merci-alapokra

Szabadidő-autót is terveznek Merci-alapokra


Az új kompakt autó lenne a cég fejőstehene, a legnagyobb darabszámban fogyó Infiniti Európában. Ehhez versenyképes ár is szükséges, amit alapvetően befolyásolhat, hogy Japánból érkezik az autó, vagy Európában gyártják-e.

Nemcsak egy modell épülne a Mercedes-padlólemezre, de a korábbi híreknek megfelelően egy kis szabadidő-autót is készítene az Infinti, miután a Mercedes is tervez hasonló típust.

A harmadik újdonság a Nissan elektromos autója, a Leaf luxuskivitele. Ebben az esetben elsősorban a technológiát, tehát a hajtásrendszert, az akkumulátorokat veszik át, a külső-belső megjelenés viszont egyedi. 

Ezen túlmenően a jelenleg csak V6-os és V8-as motorokkal rendelkező Infiniti várhatóan használhatja majd a Mercedes négyhengeres erőforrásait is.