2010. május 10-től, vagyis mától új parkolási övezeteket alakítottak ki a főváros két kerületében is. A XIII. kerületben a Dráva utca-Váci út-Róbert Károly körút-Népfürdő utca és a Róbert Károly körút-Váci út-Rákos patak-Népfürdő utca által határolt területek, illetve a IX. kerületben a Bokréta utca-Mester utca-Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca-Soroksári út-Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek az új fizetős parkolási övezetek – tudatta közleményében a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.

A XIII. kerületben az említett övezetek két parkolási zónát alkotnak. A Dráva utca-Váci út-Róbert Károly körút-Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft/óra, a Róbert Károly körút-Váci út-Rákos patak-Népfürdő utca által határolt területen 160 Ft/óra a várakozási díj. A IX. kerület új fizetős zónájában egységesen 160 forintot kell fizetni egy óra várakozásért.

A parkolási cég ugyanakkor tudatja, hogy a fenti övezetekben az autósok időkorlát nélkül parkolhatnak hétköznap 08.00 és 18.00 óra között. Ami azért felveti a gyanút, hogy a fizetés ezúttal nem az eredeti cél, vagyis a forgalomszervezés miatt került bevezetésre.

A parkolási díjat sokféleképp fizethetik meg az ügyfelek az új helyeken. Az új parkolóórák forintot és eurót is elfogadnak, ugyanakkor a mobiltelefon és parkolókártya mellett bankkártyával is lehet fizetni.