Szombaton kezdik a Nagy Lajos király útjának felújítását az Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszon a főváros XIV. kerületében, emiatt az autók és a buszok forgalmi rendje is megváltozik – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

A Nagy Lajos király útja a Mogyoródi út felől az Egressy út irányába egy irányban lesz járható. Az ellentétes irányba haladó forgalmat a párhuzamos utcákba terelik, főleg a Róna és a Vezér utcát vehetik igénybe az autósok. 

A buszok eltereléséhez a BKV ideiglenes megállókat alakít ki, melyeket táblákkal jelöl. A felújítások ideje alatt az összes érintett útszakaszon 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok, a területen pedig nem parkolhatnak.

A hivatal közleménye szerint a felújított útszakasz forgalomba helyezésének várható időpontja június elseje. A munkák során a szakemberek teljes pályaszerkezet-átépítést végeznek, elbontják a kockaköveket, és helyette teljes aszfalt pályaszerkezetet alakítanak ki. Újjáépítik a szegélyeket és az érintett járdaszakaszt, emellett akadálymentesítik a kereszteződéseket. Az érintett vonalon található buszmegállókat megerősített szerkezettel építik át.

A Fővárosi Önkormányzat idei útfelújítási programja szerdán kezdődött el három helyszínen. Ennek folytatásaként indul el Zugló egyik legforgalmasabb útvonalának, a Nagy Lajos király útjának felújítása, melynek költsége nagyjából nyolcvanmillió forint.

Forrás: MTI