Az asztmában vagy allergiában szenvedők számára nem sok biztonságos hely van a pollenszezonban. Egy Volvo modellel való közlekedés azonban megkönnyítheti az életüket. Az utastér levegőjének tisztítására felszerelt szűrők az allergiát okozó részecskéket is eltávolítják.

Az utastér levegőjét egy levegőminőség-figyelő rendszer felügyeli, amely méri a bejövő levegő összetételét. Jóval azelőtt, hogy a koncentráció túl magasra emelkedne, a rendszer a vezető beavatkozása nélkül automatikusan leállítja a levegő befúvását az utastérbe. Ezért az autóban mindig tisztább a levegő, mint odakinn.

Belül tisztább a levegő, mint kívül

Belül tisztább a levegő, mint kívül

Belül tisztább a levegő, mint kívül


Az autó tiszta levegőjének egyik fontos összetevője az automata szellőzőrendszer, amely a kinyitáskor kiszellőzteti az autót. E rendszer jelenleg a Volvo S80, XC60, V70, XC70 és S60 modelljeiben található meg, de fokozatosan minden modell felszereltségének része lesz.

Emellett az autóiparban egyedülálló módon a Volvo modelljeiben használt textilanyagok megfelelnek a Öko-Tex-szabványoknak, a bőrkárpit pedig teljesen krómmentes. A fémbevonatú belső díszítőelemek nikkelszivárgása is minimálisra csökkent. Ennek eredményeképpen a Volvo-modellekben olyan minőségű a levegő, hogy a Svéd Asztma és Allergia Társaság szintén ajánlja őket.