A galéria megnyitásához kattintson a képre!

A galéria megnyitásához kattintson a képre!

Szokatlan módon, vitorlás hajóval érkeztek a 2010-es rali-világbajnokság e hétvégén megrendezésre kerülő, soron következő, ötödik futamának helyszínére Új-Zélandra.  

Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala és Miikka Anttila Aucklandban az America Kupát 1995-ben megnyerő NZL40 vitorlás fedélzetén próbálták ki a tengeri vitorlázást. Miután az alapokat elsajátították az Emirates Team New Zealand tapasztalt hajósaitól, a tőlük megszokott versenyszellemmel igyekeztek minél nagyobb tempóra sarkallni a hajót.  

“Nagyszerű kikapcsolódás volt a verseny kezdete előtt” – mondta mosolyogva a 29 éves Hirvonen. “Ugyanakkor sokkal kimerítőbb volt, mint gondoltam! Korábban sosem vitorláztam még, így rengeteg új dolgot kellett megtanulnom, de amint ezzel megvoltam, már senki sem tudott elcsalni a kormánytól. Nagyon kemény munka egyenesben tartani a hajót, amikor igazán erőre kap a szél odakinn.”

Halálugrással készültek a ralisok 2

A Ford pilótáihoz csatlakoztak a Citroën versenyzői is egy másik hajóval, akikkel azonnal rivalizálásba kezdtek. A vízi versenyt a kék ovál csapata nyerte, így nem véletlen, hogy lelkesen várják a hétvégi futamot, és bíznak benne, hogy a tengeren aratott győzelem után murván is övék lesz a diadal.

Latvala és Anttila számára még a hajón átélt izgalmak sem voltak elegendőek, így önként vállalkoztak az aucklandi kikötői hídról végrehajtott bungee jumpingra is! “Csodálatos volt! Egy WRC-t vezetni elképesztően izgalmas dolog, de ehhez foghatót még sohasem éreztem! És micsoda kilátás nyílt onnan fentről a városra!” – fogalmazott lelkesen az őrült ugrást követően Latvala.

Halálugrással készültek a ralisok 3