Tegnap este Lipcsében a Porsche bemutatta a 911 legújabb s egyben legerősebb változatát, a GT2 RS-t. Egyelőre azonban ez nem a hivatalos leleplezés, csak egy zártkörű esemény volt, így semmi pontosat nem tudni róla. Május 14-én várható a gyár közleménye. 

A kiszivárgott hírek szerint a GT2 RS a valaha épült leggyorsabb 911-es. Motorteljesítménye egyes hírek szerint 560, mások szerint 620 lóerő. Az azonban bizonyos, hogy több, mint a hagyományos GT2-é, amely 530-at tud. Mindezt továbbra is tisztán a hátsó kerekekre küldve.

Ahogy a GT3 RS, úgy ez is jelentősen könnyebb, mint a hagyományos modellek. Nagyjából 90 kilót faragtak le az autó tömegéből a különlegesen könnyű alkatrészek használatával. A GT2-höz képest egyedi lökhárítóiról és felnijeiről is felismerhető az RS, de nagyobb a kocsi oldalán található szívónyílás is. Belül versenyülések és bukócső fogadja a remélhetőleg versenyzői génekkel megáldott tulajdonost. 

Marad a 3,6 literes turbómotor

Marad a 3,6 literes turbómotor

Marad a 3,6 literes turbómotor


Úgy hírlik, a Porsche GT2 RS a korábbinál fél másodperccel hamarabb, 3,2 másodperc alatt képes százra gyorsulni. Ugyanakkor átveszi a leggyorsabb Porsche címet is. Míg ugyanis a normál GT2 329 km/órás végsebessége alatta maradt a Carrera GT 330-as tempójának, az új fenevad megdönti azt.

De a múlté lesz a Nürburgringen futott 7:32-es köridő is, a GT2 RS állítólag ennél tíz másodperccel gyorsabb kört fut a 20,8 kilométeres Norschleifén.

Tíz nap múlva kiderül…