A Schneider Electric bemutatta új fejlesztését, az elektromos hálózatról tölthető hibrid járművek strasbourgi próbaüzeméhez szállított töltőit. A próbaüzem az EDF és a Toyota közreműködésével valósul meg.

A vállalat által biztosított 135 töltőt a partnercégek parkolóiba és a próbaüzemben részt vevő strasbourgi lakosok otthonaiba telepítik. A projekt lehetőséget kínál a töltők valós élethelyzetben történő tesztelésére. Minden töltő rögzíti majd a használatával kapcsolatos információkat, amelyek segítik a fogyasztói igények megismerését és még hatékonyabb megoldások fejlesztését.


A rendszer intelligens, a feltöltött energia mennyiségét a jármű igényeihez és a hálózat terhelhetőségéhez igazítja. A beépített telekommunikációs rendszernek köszönhetően a töltők tájékoztatni tudják a felhasználókat a töltés állapotáról, emellett szöveges üzenetet tudnak küldeni a jármű tulajdonosának a folyamat befejezésekor.

Mivel a töltők kompatibilisek az intelligens elektromos hálózatokkal, a jövőben képesek lesznek észlelni, ha megújuló energiaforrás is elérhető a hálózatban, és azt választani a töltéshez.

Az energiamenedzsment globális specialistájaként a Schneider Electric aktívan részt vesz például az elektromos járművek infrastruktúrájával foglalkozó francia-német munkacsoport és az EV Plug Alliance szövetség munkájában, amely egy közös európai szabvány mielőbbi létrehozását sürgeti az elektromos járművek csatlakozóira vonatkozóan, hogy biztosítsa azok kompatibilitását az egész kontinensen.