Folytatódnak a Toyota-visszahívások: a japán autógyár szerdán jelentette be, hogy 50 ezer Sequoia terepjárót hív vissza az Egyesült Államokban. Egy kissé abszurd a helyzet, mert a 2003-as modellévben gyártott sport terepjárókat egy olyan meghibásodás lehetősége miatt rendelik vissza, amely a járművek váratlan lassulását idézheti elő. A problémát az elektronikus menetstabilizáló (ESC) rendellenessége okozza.

A Toyota ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások, közöttük a gázpedál beragadásának kockázata miatt, amely nyomán autói maguktól gyorsultak.

A mostani probléma a Toyota közlése szerint nem okozott balesetet vagy sérülést. A cég amerikai képviselete úgy tájékoztatott, hogy az ESC bizonyos esetekben alacsony sebességnél működésbe lép, és a vezető nem tudja elérni a kívánt gyorsulást. A visszarendelt járműveken szoftverfrissítést hajtanak végre az ESC meghibásodási lehetőségének kiküszöbölésére.

A cég múlt héten jelentette be: új, gyorsreagálású elemző központot hoztak létre Amerikában, hogy azonnal válaszolni tudjanak a járműveik nem akaratlagos gyorsulásával kapcsolatos esetleges panaszokra.

Forrás: MTI