Több autót összetört az a sofőr, aki olvasott vezetés közben Mohácson. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta az MTI-t, hogy egy férfi csütörtökön hajnalban haladt így a Duna-parti város központjában, és amikor ráeszmélt, hogy baj van, már késő volt.

Felelőtlenségének öt parkoló autó látta kárát, amelyeket sajátjával megrongált. A balesetben senki sem sérült meg, a kár egymillió forint. A felelőtlen vezetőt a rendőrség helyszíni bírsággal sújtotta.

Nemcsak nálunk történik ilyen

A fenti történet azonban semmi az alábbihoz képest:

Mínusz három pont és 150 eurós bírság: ez vár arra a valenciai férfire, akit a spanyol rendőrség azon kapott, hogy egy keze volt a kormánykeréken… a másikkal eközben önkielégítést végzett. A tegnap nyilvánosságra került rendőrségi jegyzőkönyv indoklása szerint a sofőr nem rendelkezett a szükséges mozgási szabadsággal, valamint hiányzott a helyes vezetéshez szükséges figyelem is.

A spanyol KRESZ nem említi tételesen a vétségek között a maszturbálást, ám a rendőrség súlyos szabálysértésként definiálta az esetet, egy sorban említve a volán mögötti telefonálással, olvasással vagy filmnézéssel.

Őt sem köti le a vezetés:

És ami nem hiányozhat:

Ön látott hasonlót az utakon? Ossza meg velünk alul a komment-mezőben!

Forrás: MTI