Itt a jó idő, ami nemcsak a motorosokat csalja az utakra, de egyre több kabrió is feltűnik. A Hamann mostanra időzítette a BMW Z4-hez kidolgozott csomagjának bemutatóját. A tuningcég teljes átalakítást ajánl.

A nyitható fémtetős roadster új első spoilerrel gazdagodott, amelyben LED-es nappali fényeket is elhelyeztek, de az igazi előnyt a szélcsatornában kialakított forma jelenti, miután növeli az első tengelyre ható leszorítóerőt. Hátul hasonló célból egy szárny került a csomagtérfedélre, de itt is lecserélték a lökhárítót. 

30 milliméterrel alacsonyabbra került a kasztni

30 milliméterrel alacsonyabbra került a kasztni


Az új ruha részeként egyedi küszöbök mutatják laposabbnak a Z4-est, míg a gyári kerekek helyét egyedi matt fekete keréktárcsák veszik át. A 20 colos gumik is javítják az autó stabilitását, de igazából az átalakított futómű számít, a Hamann Z4 30 milliméterrel alacsonyabbra került.

Erre szükség is lehet, feltéve, ha a megrendelő egy sDrive35i modell átalakítását kéri. Az eredetileg 306 lóerős, hathengeres motor teljesítményét 360 lóerőre növelik, miközben a maximális nyomaték 400-ról 540 newtonméterre emelkedik. A hatás igen egyértelműen jelentkezik, miután az eredeti 250 helyett 285 km/órás sebességre képes a kétüléses sportkocsi.

Az utastér sem marad ki a jóból, itt kézzel varrt bőrborítás és alumínium kiegészítők jelzik a német tuningcég beavatkozását.