Óvodásoknak gyártott, villanyhajtású játékautó ittas vezetése miatt veszítette el egy férfi Nagy-Britanniában a jogosítványát három évre.

A villanyautó csúcssebessége óránként legfeljebb 6 km/óra, még egy jól kilépő gyalogos is meg tudja előzni. Ennek ellenére a rendőrség teljesen “felnőttként” kezelte a Barbie-autót, a 40 éves férfinak pedig 12 hónapra bevonták a jogosítványát – amely egyébként nem szükséges a jármű vezetéséhez, mivel a kocsit óvodásoknak tervezték.

A 40 éves férfi – aki 4 gyerek apja – alig tudta bepréselni magát a kocsiba, melynek csupán eredeti kerekeit cserélte nagyobbakra, de a jármű csúcssebessége a régi maradt, sőt, a nagyobb testsúly miatt valószínűleg még lassúbb is lett.

Büntetése azért ilyen súlyos, mert az utóbbi tíz évben ez már a második ittas vezetése volt. Az első alkalommal “felnőtteknek” tervezett kocsit vezetett. “Ökör vagyok. És akkor még finoman fogalmaztam” – korholta magát a Daily Telegraph című brit lapban a férfi.

A rendőrség az ügy lezárásáig lefoglalta a járművet és a férfinek 85 font, azaz 25 ezer forint büntetést is kell fizetnie.

Forrás. MTI