A Chevrolet Cruze az egyik esélyese a túraautó-világbajnokságnak. Ám míg a pályán nagyon sportos a kocsi, utcán a visszafogottság mintaképe. Az Irmscher most igazított rajta egy kicsit.

A német cég ugyanis a Cruze sportosabbra hangolt változatával érkezett az éppen zajló 20. Auto Mobil International kiállításra, Lipcsébe. A Chevrolet szedánra 18 colos kerekek kerültek, az abroncsok 225 mm szélesek. Ám nemcsak ez teszi gyorsabbá kanyarban az autót, de a módosított futómű is, amellyel 25 milliméterrel alacsonyabbra ül a karosszéria. A felnik mellett további látványosság az új sportkipufogó és a csomagtartóra szerelt szárny is. 

25 milliméterrel alacsonyabban ül

25 milliméterrel alacsonyabban ül


Persze van, akinek nem elég sportosabbnak látszani, pluszteljesítményre is vágyik. Ha 2,0 literes dízelmotor van autójában, ezzel sincs gond. Az új motorvezérlő szoftver plusz 36 lóerőt szabadít fel. Az immár 186 lóerős Cruze 0,7 másodperccel rövidebb idő, 8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

A végsebesség-változásról nem szól az Irmscher, vélhetően amit a motornál és a leültetéssel a légellenállással nyertek, azt a szélesebb gumikkal el is vesztik, így maradhatott a 210 km/óra. A Cruze-hoz kitalált csomag a hivatalos Chevrolet-kereskedőknél is megrendelhető.