A húsvétra meghirdetett rendőri razzia előzetes adatairól már írtunk. A rendőrség közzétette a teljes számsort. Az ünnepek ideje alatt a rendőrök összesen 18 744 fő ittasságát ellenőrizték, akik közül 604 fő bizonyult ittasnak. A helyszínen 137 esetben vonták be a vezetői engedélyt. Sokan ugyanis kerékpárral próbálkoztak. 

Az elsődleges baleseti statisztikai adatok alapján, 2010. április 3-5. között az ország területén összesen 104 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, amelyek közül 68 könnyű, 36 súlyos sérüléssel végződött, valamint 3 esetben halálos kimenetelű volt. A 3 halálos közúti közlekedési balesetben összesen 4 személy vesztette életét.

Miután a húsvéti akció elsődleges célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése volt, elmondhatjuk, hogy az akció sikeresen zárult, hiszen ittas vezetés miatt ebben az évben nem következett be halálos kimenetelű baleset.

Viszont ittas járművezető 5 esetben okozott súlyos, 7 esetben pedig könnyű sérülést eredményező balesetet. A tavalyi húsvéti időszak adataival összevetve megállapítható, hogy idén az ünnepek alatt a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma 29,7%-kal (148/104 eset) kevesebb volt, valamint a halálos kimenetelű balesetek száma is jelentősen csökkent (8/3 eset). Az ittas állapotban okozott balesetek száma a 2009. év húsvéti adatához képest 42,9%-kal volt kevesebb ebben az évben (21/12 eset).