Az év utolsó negyedére teljessé válik a dél-budai tehermentesítő út, az Andor és a Galvani utcai 2×2 sávos út átadásával háromszor gyorsabban érheti majd el a Lágymányosi hidat a naponta ezen a szakaszon áthaladó húsz-harminc ezer gépjármű. 

Az Andor utca jelenleg 2×1 forgalmi sávval csatlakozik a dél-budai tehermentesítő út első és második, korábban elkészült szakaszához, amelyek 2×2 sávosak, így állandó a torlódás a kátyúktól szabdalt úton.  

A több mint két kilométeres új szakasz átadása nyomán szervesen kapcsolódik majd össze a Budára vezető M1 és M7 autópálya, illetve az 1-es és a 7-es országos főútvonal a Lágymányosi híddal, a Hungária körúttal, valamint a XI. kerület több útvonalával. Emellett az új szakasz képezi majd a gerincét a XI. kerület kelet-nyugati irányú úthálózatának.

Az útépítés részeként kicserélik a közműveket, megújul a közvilágítás, növelik a zöldterületek arányát, új parkolókat alakítanak ki, akadálymentesítik a járdákat, a kereszteződéseket és villamosperonokat is. A felújított útszakaszon négy új jelzőlámpás csomópont létesül, három pedig megújul.

Az ott lakóknak jó hír, hogy az Andor utcára nyíló lakások ablakait kicserélik, és szakemberek szerint a forgalmi dugók megszűnése révén csökkenni fog a zaj-, a rezgés- és a légszennyezési szint. A projekt több mint másfél milliárd forintnyi uniós támogatással, összesen 3,6 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: MTI