A 4-es számú főút közlekedésbiztonságának javításáért az érintett rendőr-főkapitányságok pénteken közös ellenőrzés-sorozatot tartanak.

Az ellenőrzés kiemelt feladata a járművezetők alkoholszondás vizsgálata, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, valamint a kirívó szabálysértések elkövetőinek kiszűrése – jelezte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A közlekedők az út teljes hosszán számíthatnak sebességellenőrzésre is.

 Az akcióban részt vesznek a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a katasztrófavédelem, valamint a vám- és pénzügyőrség munkatársai is, így kiterjed az árufuvarozók vezető- és pihenőidejének, a veszélyes anyagok, illetve a jövedéki termékek szállításának ellenőrzésére is – tette hozzá Szabó Zita.

A 4-es számú főút Magyarország leghosszabb főútja, teljes hossza 330 kilométer. Szolnok megyét mintegy 80 kilométeren szeli át. Ezen a szakaszon az utóbbi években kis mértékben csökkent a balesetek száma, de 2009-ben így is 69 személyi sérüléses történt. Ezek közül 11 halálos kimenetelű volt. Az idei év eddigi Szolnok megyei mérlege: egy halálos, öt súlyos és hét könnyű sérüléses baleset. A 4-es út hazánk legveszélyesebb útja. 

Forrás: MTI