Vasárnap estétől hétfő kora délutánig tilos lesz megállni a Nemzeti Múzeum környékén, vasárnap estétől hétfő estig a Belváros több pontján, így a Kossuth téren és környékbeli utcákban. Ugyancsak nem lehet majd megállni már vasárnap estétől hétfő késő estig a Lánchíd két hídfőjénél.    

Szintén vasárnap estétől nem lehet majd megállni a Madách téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton, ez utóbbit hétfőn le is zárják. Ugyancsak lezárnak hétfőn több útszakaszt a VIII. kerületben a Nemzeti Múzeum körül és a hétfő délelőtti órákban a Belvárosban az állami ünnepségekhez közeli utcákat. Lezárják hétfőn a Lánchidat és a Roosevelt teret is.

A Fővárosi Önkormányzat központi rendezvényének környékén, a Petőfi térhez közeli utcákban, az Erzsébet híd alatti parkolóban és a pesti rakparton már vasárnap estétől tilos lesz megállni, hétfőn pedig több útszakaszt le is zárnak a környéken.

Már szombat reggeltől nem állhatnak meg az autósok a Belvárosban a Városház utca egy szakaszán, a Kammermayer Károly téren és a Gerlóczy utca egy szakaszán. Vasárnaptól hétfő estig itt lezárásokra is kell számítani.

Vasárnap déltől Budán is forgalomkorlátozásokat léptetnek életbe, hétfő késő estig tilos lesz megállni az I. kerületben az Attila úton az Alagút utca és a Szarvas tér között, a Dózsa György téren, a Váralja utca, a Krisztina körút és a Palota út egy-egy szakaszán. Itt vasárnap estétől hétfő estig lezárásokra is kell számítani.

Jó tudni, hogy a nemzeti ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek majd a személyszállító vonatok. A személyszállító vonatok vasárnap ünnepi, hétfőn vasárnapi menetrend szerint járnak. Keddtől újra a megszokott menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

Forrás: MTI