Emlékeznek a Reva villanyautóra? Nyáron még a régit tapogattuk körbe, majd novemberben az újat is kipróbáltuk. Az autó talán legnagyobb hibája, hogy a megjelenése nem az igazi. De ennek vége! Vagy valami olyasmi.

A cég technológiáját ugyanis egy hagyományos autóba is beszerelték. A General Motors-szal együttműködve elkészült a Chevrolet Spark elektromos változata. A forma változatlan, továbbra is négyen utazhatnak vele.


Egyelőre a műszaki részleteket nem közölték a kocsiról. Az azonban bizonyos, hogy kétféle üzemmódban használható majd, van egy normál, illetve egy sportosabb, utóbbiban a vezető nagyobb nyomatékot vethet be, de ez persze jelentősen rontja a hatótávolságot. A jármű automata váltós, a vezetőnek csak a gázt vagy a féket kell nyomnia.

A Reva autóiban 13 kW-os motor szerepel, amely ezzel 80 km/órás sebességre képes. Akkumulátortól függően 80-120 km hatótávolsággal. Vélhetően a General Motors támogatásával minkét érték fejlődik majd.

A tervek szerint az év vége előtt érkezik az indiai piacra, ahol ez lesz az első négyajtós villanyautó. Sajnos azonban nincs rá esély, hogy Európába is eljusson a kocsi, csak Indiában forgalmazzák majd.