Azt tervezi a Porsche, hogy hibrid hajtású 911-es indít a május 13. és 16. között zajló Nürburgringi 24 órás futamon – tudta meg a Focus. A német lap információ szerint a gyár a legsportosabb utcai autóját a GT3 RS-t alakítja benzin-elektromos hajtásúvá, nagyobb teljesítményt, ugyanakkor takarékos üzemet elérve így.

Érdekesség, hogy a ralilegenda Walter Röhrl ugyanezen a versenyen egy szériagyártású GT3 RS-sel áll rajthoz a Porsche színeiben. Lehet, hogy álca? A Focus információi szerint a hibrid versenyautó elsősorban nem a győzelemért érkezik a Norschleifére, hanem tesztelni.

16 győzelmet szereztek eddig

16 győzelmet szereztek eddig

16 győzelmet szereztek eddig


A Porsche – mint a verseny legeredményesebb gyártója – ugyanis azt tervezi, a közeljövőben újra rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás viadalon, ott használnák a hibrid hajtást. Le Mans-ban azonban nem egy utcai modellből átalakított modellel vennének részt, hanem egy prototípussal, amellyel természetesen az abszolút elsőség megszerzése a cél.

Várhatóan 2011-ben tűnhet fel Le Mansban először az új LMP1-es Porsche, amely többek között a szintén a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audival kell, hogy megküzdjön majd az elsőségért. A Le Mans-ban elért siker jó fegyver lenne a marketingesek kezében, hogy meggyőzzék a Porsche vevőit, a hibrid hajtás nem áll ellentétben a sportossággal, hiszen a stuttgarti vállalat a Cayenne és Panamera modellekből biztosan készít sorozatgyártású hibrid variánst.