Nyitható tetős változat is készül a Ferrari 458 Italiából – mondta el a Quattroruote olasz magazinnak a sportkocsigyár elnöke Luca di Montezemolo. “Tervezünk spider változatot is, de nem az elkövetkező években” – mondta, majd hozzátette az első vevők

Persze nincs ebben semmi meglepő, hiszen a modell elődeiből, így az F430-ból és a 360 Modenából is készült roadster. A Ferrari 458 Italia normál változatát szeptemberben a Frankfurti Autószalonon mutatta be a nagyközönségnek Michael Schumacher, aki részt vett a jármű fejlesztésében.

Marad a technika

Marad a technika

Marad a technika


A kétüléses sportkocsiban 4,5 literes V8-as motor van, teljesítménye 570 lóerő, maximális nyomatéka 540 newtonméter. 3,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, végsebessége 325 km/óra. Ez marad a nyitható tetős kivitelben is.

Bár a tavaly bemutatott Ferrari California, a gyár legutolsó kabriója nyitható fémtetőt kapott, a 458 Spyder minden bizonnyal vászontetős lesz. Főként a hagyományok miatt, ugyanakkor azért is, mert míg a Californiában elöl, itt középen az utasok mögött van a motor, így kisebb hely marad az összecsukott tetőnek.