Ősszel mutatja be a Toyota legújabb hibrid modelljét. Az új benzin-elektromos járművet az Aurisból alakítják ki. A kocsit 2010-től a japán autógyár angliai, Burnastonban lévő üzemében szerelik majd össze, ahol a normál Auris típusok is készülnek.

Egyelőre a jármű műszaki megoldásáról nem tudni pontosat, de minden bizonnyal – a fejlesztési költségek alacsonyan tartása miatt – az új Prius technikáját ültetik át.

Vagyis 1,8 literes, 98 lóerős benzinmotort és 80 lóerős elektromotort kapcsolnak össze. Persze csúcsteljesítményük nem egyszerre jelentkezik, így együttesen 136 lóerősek. Az energiát Ni-MH akkumulátorokban tárolják.

Újító lesz az Auris hibrid, hiszen ez az első Toyota hibrid, ami Európában készül, eddig a gyár Japánban és az USA-ban gyártott ilyeneket. Valószínűleg pénzügyki okai vannak az európai gyártásnak, hiszen a szintén nemrég bemutatott Honda Insight árban aláígért árban a Priusnak. S bár eltérő kategóriájú autókról van szó, az emberek csak két hibridet látnak.

A benzin-elektromos Aurisszal viszont konkurenciát állíthatnak a Honda járművének, hiszen így megspórolhatják a szállítási költségek egy részét, illetve a vámot.