A budapesti autósok 17 forgalmas csomóponton kaphatják meg a tájékoztatót, amelyen a júniustól életbe lépő új szabályokról értesülhetnek.

A Parking Kft. szórólapja tíz legfontosabb változás közé tartozik, hogy a különböző parkolási társaságok által üzemeltetett területek övezethatárain ezentúl bármelyik társaság automatájába bedobhatja a sofőr a pénzt., ha a díj azonos. Az autósok ezután havonta egyszer öt percnyi türelmi időt kapnak majd, hogy a jegy bemutatásával elkerüljék a büntetést, ha nem értek vissza időben. Bizonyos helyeken bankkártyával is lehet majd fizetni.

A pótdíjak is emelkednek
A pótdíjak is emelkednek

Kegyelmi idő a parkolóknak

Kegyelmi idő a parkolóknak

A pótdíjak is emelkednek
Az automaták felcserélhetők lesznek
Szórólap készült
Fotó megosztása:
A pótdíjak is emelkednek

A pótdíjak is emelkednek

A pótdíjak is emelkednek


A parkolási díjak átlagosan 30 százalékkal emelkednek. Kilenc díjövezet helyett ezentúl négy normál és két kiemelt övezet a Vár és környéke, valamint a Margit-sziget – lesz. A díjszámítás alapja egy BKV-jegy ára, lesz, ahol ennek felét, lesz viszont olyan terület, ahol a dupláját kell befizetni. A pesti oldalon, a Nagykörúton belül az eddigi 18 óra helyett 20 óráig tart majd a fizetési időszak. Bővülnek a díjfizetési övezetek, több helyen kell majd fizetni a parkolásért.

A pótdíjak is emelkednek. Az öt napon túl fizetett büntetés mértéke az eddig hússzorosról harmincszorosra nő, aki pedig csak kilencven napon túl fizet, annak ötvenszeres összeggel kell készülnie. A mozgáskorlátozottak parkolóhelyére jogtalanul beállók, háromszázszoros pótdíjat fizethetnek.

Kegyelmi idő a parkolóknak 10

Kegyelmi idő a parkolóknak 11

A szórólap letölthető (PDF 3,61 MB)