Nem hiába a Brabus jó kapcsolata a Mercedes-Benzzel – a vállalat a smart hivatalos tuningolója -, már a forgalmazással egy időben itt az átalakított E Coupé. A bottropi tuningcég az E-osztály hagyományos változata után a kétajtós változatánál a jól ismert receptet alkalmazta. Jelentős motorteljesítmény sportosabb karosszériába bújtatva.

Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 1
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 2

Sportkocsi luxuskupéba bújtatva

Sportkocsi luxuskupéba bújtatva

Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 9
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 10
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 11
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 12
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 13
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 14
Fotó megosztása:
Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 15


A Brabus E Coupe bemutató darabja teljesen új szívet kapott. A Mercedes 5,5 literes motorját átalakítva 6,1 literre növelték a lökettérfogatot. Ennek hatására az amúgy is jó formában lévő V8-as igazi atlétává alakult. 462 lóerő illetve 615 newtonméter nyomaték várja a vezető parancsait. Aki ha tövig nyomja a gázpedált, az automata váltóval szerelt kocsi képes 4,7 másodperc alatt százra gyorsulni. Köszönhetően a karosszéria remek formájának, az autó sok erősebb gépet lepipál tempójával, képes 315 km/órás sebességre is.

Persze ez nem olcsó mulatság, csak a motor átépítéséért 29 ezer eurót (8 millió forint) számláz a Brabus. Van ennél olcsóbb lóerőkúra is, ha valaki csak egy sportkipufogót kér. Ugyanakkor a dízelek is egyszerűbben tehetők fickósabbá, 1400 euróért kicserélik a vezérlőelektronikát, amelynek nyomán az E 250 CDI 204 helyett, 235 lóerőt tud, míg a 350 CDI teljesítménye 272 lóerőre emelkedik.

Sportkocsi luxuskupéba bújtatva 16


Amiben nincs viszont különbség, hogy mindegyik változathoz ugyanannyiba kerül a szélcsatornában optimalizált spoilerkészlet, illetve a 18-20 colos könnyűfém felnik. A Brabus tervezői olyan lökhárítókat terveztek, amelyek megőrizték a Merci kupé eleganciáját, ugyanakkor sokkal sportosabb megjelenésű.

A LED-es nappali fénnyel ellátott orrspoiler nemcsak látványos, de úgy alakították ki, hogy csökkentse az első tengelyre ható felhajtóerőt. Viszont nem ennek köszönhető a Brabus-modell jobb stabilitása, sokkal inkább a feszesebbre hangolt futóműnek. Ezzel egyfelől alacsonyabbra kerül a kasztni, de a lengéscsillapítók is keményebbek.

Ha már nagyobb erő, akkor nem feledkeztek meg a fékről sem, ezért mértes lyuggatott féktárcsák kerültek a felnik mögé. Az utastérben pedig a megszokott slágerek köszönnek vissza, mint az átalakított sportkormány, alumíniumdíszítések és különleges bőrbevonatok.