Idén búcsúzik a Mercedes-Benz SLR McLaren. A sportkocsi nem utód nélkül szűnik meg, ám a Mercedes új autóját már nem a Forma-1-ben is érdekelt társa, hanem a DTM versenyautóit gyártó HWA készítheti.

Ugyanakkor a McLaren sem dobja sutba a felhalmozott tudását és a meglévő kapacitásait, hanem ahogy már beszámoltunk róla saját modellt készít, sőt már tesztelik a P11 kódnevű sportkocsit.

Ez azonban csak a kezdet, az AutoExpress információi szerint az immár  Ron Dennishez, az F1-csapat korábbi vezetőjéhez tartozó közúti részleg több autóval készül. A jelenlegi pár százdarabos termelést ezres nagyságrendűre szeretnék feltornázni.

6,2-es V8-as motorral

6,2-es V8-as motorral

6,2-es V8-as motorral


Ezért a P11 padlólemezére egy annál kisebb modellt is terveznek. Ugyanúgy középmotoros lesz, sőt ugyanaz a 6,2 literes Mercedes AMG-blokk kerül bele. Ám míg a P11-ben turbó is kapcsolódik a V8-ashoz itt szimpla szívómotor lesz, ami várhatóan 450-500 lóerőt teljesít majd.

A Porsche 911 ellenfelének szánt autó 4,5 másodperc alatt futhatja a százas sprintet, a végsebessége eléri a 300 km/órát. A nagyjából 30 millió forintba kerülő sportkocsi formáját Frank Stephenson, volt FIAT- és Ferrari-tervező álmodja meg.