Február 1-jétől már az autópályadíj is rendezhető üdülési csekkel – egy ma aláírt egyezménynek köszönhetően. Azért jöhetett létre ez a szolgáltatásbővítés, mert a törvény szerint a csekket pihenéshez, üdüléshez, kikapcsolódáshoz, egészségmegőrzéshez, betegségmegelőzéshez, illetve szabadidős sporttevékenységhez lehet használni és sokan csak így tudják elérni az üdülőhelyeket, gyógyfürdőket stb.

Egyelőre az ügyfélszolgálaton tudnak majd ily módon vásárolni az autópályát használók, de Nagy Attila vezérigazgató jelezte, hogy reményei szerint a viszonteladók is fognak élni a lehetőséggel. Így várható, hogy elektronikus úton és sms-ben is elérhető lesz majd a szolgáltatás.

Az e-matrica vásárlás mellett a jövő hónaptól a könyvtári szolgáltatásért, gépkocsi-, motorkerékpár-, lakókocsi- és utánfutó-kölcsönzésért, internetszolgáltatásért, sétarepülésért és egészségbiztosításért is lehet üdülési csekkel fizetni. Eddig összesen 27 különböző szolgáltatásra lehetett beváltani az utalványokat, tavaly 41 milliárdért bocsátott ki ilyet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Forrás: MFor