Amerikai autók (x) 1

Amerikai autók

Amerikai autók (x) 2


A Nagykönyv-Kiadó által megjelentetett, az amerikai autókról szóló legújabb kötet értékes olvasmánnyal szolgál azok számára, akik áttekintést szeretnének az USA autóiparáról, s a járműveken túl a cégekkel kapcsolatos háttér-információk iránt is érdeklődnek. A könyv a Híres Autómárkák sorozat kiegészítéseként született, csakúgy, mint a nemrég publikált Német autók című kiadvány.
 
A 19. század végén, a 20. század elején az Egyesült Államokban egyre több feltaláló tűnt fel saját maga által kreált automobiljával. Közülük keveseknek sikerült a járműveket sorozatban gyártaniuk, s még kevesebb merész vállalkozó őrizhette meg üzemét a gazdasági-válság, a világháborúk közepette. Az Amerikai autók című kötetben a szerző, Benedek Attila bemutatja azokat az óriáscégeket, amelyek képesek voltak átvészelni a nehéz időszakokat, és meghatározó erők napjaink amerikai autópiacán. A könyv számos márka múltjáról és jelenéről, jellegzetességeiről, érdekességeiről szól. Felidézi a divatteremtő formai megoldásokat, s bevezet az izomautók, a kisteherautók sajátos világába.

A Cadillac, a Chevrolet, a Chrysler vagy a Ford csak néhány név a kötetben szereplők közül. A filmsorozatokból ismert hosszú, széles, gyakran benzintemetőnek nevezett autók is csupán egy szeletét képviselik a kiadvány anyagának. A cégek históriáját többek között a küzdelmes kezdetek, az összeolvadások, a szétválások, a lélegzetelállító formatervek, a piacon vívott kemény küzdelmek jellemzik. Ezekről, valamint érdekességként az ausztrál vonatkozásokról szintén olvashatunk.

A könyv kapható országszerte a könyvesboltokban, a hipermarketekben, de természetesen beszerezhető közvetlenül a Nagykönyv-Kiadótól is, kedvezményes áron. A kiadó honlapján belül immár blog is található, amelyen keresztül az olvasók megírhatják véleményüket, észrevételeiket a könyvekkel kapcsolatban, kommentálhatják a honlapon közzétett cikkeket, s kontaktust teremthetnek a szerzőkkel, a szerkesztőkkel.

Nagykönyv-Kiadó

Nagykönyv-Kiadó

Nagykönyv-Kiadó