A japán autók

A japán autók

A japán autók (x) 2


A Nagykönyv-Kiadó által megjelentetett, japán autókról szóló legújabb kötet értékes olvasmánnyal szolgál azok számára, akik áttekintést szeretnének Japán autóiparáról, s a járműveken túl a cégekkel kapcsolatos háttér-információk iránt is érdeklődnek. A könyv a Híres Autómárkák sorozat kiegészítéseként született, csakúgy, mint a nemrég publikált Német autók című kiadvány.
 
A Japán autók című kiadvány ugyancsak gépkocsikról szól, mégis egy más világot mutat be. Valószínűleg sokan csodálkozunk azon, hogy az atomtámadásokkal is sújtott, 1945-ben háborús vereséget szenvedett ázsiai ország gazdasága néhány évtized alatt mekkorát fejlődött. A kitartás vagy a fegyelem enyhe kifejezések, ha a japánokat jellemezni akarjuk, az európai és amerikai füleknek inkább a “fanatizmus” hangzana jobban. Fanatizmusról szó sincs, csak határtalan kreativitásról és sokak számára tarthatatlan iramról, amit a japánok diktálnak. Ezt az előnyt ők ki is használják, és bátran vetik be élesben a technikai újításokat, miközben más nemzetek – noha dolgoznak hasonló fejlesztéseken – tétován szemlélik, mi lesz a japán minta hatása. A szigetország lakóinak munkabírása, akaratereje egyedülálló.

A japánok az elektronika, a miniatürizálás területén élen járnak, ugyanakkor példamutatóak a környezetvédelemben is. Nekünk még tanulnunk kell, mi a minőségbiztosítás és a profi gyártásszervezés, míg a japánok ezeket már régóta komoly fegyverként használják a konkurenciaharcban. Hogyan jutottak el a japán autógyártók a háromkerekű járművek készítésétől a mai műszaki csodákig? Mi az a kei kategória, mi a hibridmotor, ki volt például Soichiro Honda? Ezekre és sok más kérdésre ad választ a Japán autók című kiadvány. Áttekintést nyújt a távoli ország autóiparáról, szól a gyártók működésének közös jellemzőiről, a cégek történetéről, a meghatározó termékekről, tanulmányjárművekről.
 
A könyv kapható országszerte a könyvesboltokban, a hipermarketekben, de természetesen beszerezhető közvetlenül a Nagykönyv-Kiadótól is, kedvezményes áron. A kiadó honlapján belül immár blog is található, amelyen keresztül az olvasók megírhatják véleményüket, észrevételeiket a könyvekkel kapcsolatban, kommentálhatják a honlapon közzétett cikkeket, s kontaktust teremthetnek a szerzőkkel, a szerkesztőkkel.

Nagykönyv-Kiadó

Nagykönyv-Kiadó

Nagykönyv-Kiadó