A londoni Wembley stadionban rendezett 2008-as Race of Champions gálaversenyen az ötszörös ralivilágbajnok, Sebastien Loeb harmadik alkalommal is győzedelmeskedett. A francia pilótazseni az elődöntőkben előbb Sebastian Vettelt, majd a túraautó-bajnokot, Andy Priaulx-t ejtette ki, míg a döntőben David Coultharddal került szembe.

Az elején Loeb is nagyot hibázott

Az elején Loeb is nagyot hibázott

Az elején Loeb is nagyot hibázott


Kis híján meglepetés született egyébként, mert a skót nem adta olcsón a bőrét. Az idén visszavonult veterán a 2008-as szezonjában sokszor látott módon a Wembley-ben is leamortizált három autót, de foggal-körömmel küzdött, és a háromfordulós döntő utolsó körében is csak háromtizeddel maradt le Loebtől.

A tavalyi egyéni győztes, Mattias Ekström korán búcsúzott, ahogy nagy meglepetésre a 2007-ben szintén döntős Michael Schumacher is kiesett, szégyenszemre egy olasz autóval, a Fiat 500 Abarthtal kapott ki a NASCAR-os Carl Edwardstól.

Loeb vs. Coulthard – a döntő második futama

Schumi azért vigasztalódhatott azzal, hogy Sebastian Vettellel karöltve tavaly után idén is megnyerte a nemzetek kupáját.

Schumiéknak másodszorra is sikerült

Schumiéknak másodszorra is sikerült

Schumiéknak másodszorra is sikerült


A RoC-on nem versenyben, de ott volt Lewis Hamilton is, aki egy Mercedes SLR-rel, és idei győztes autójával is ment néhány bemutatókört. Az eredetileg tervezett ember a gép elleni összecsapás, amelynek keretében a friss világbajnok az olimpiai aranyérmes biciklis, Chris Hoy ellen állt volna ki, a rossz pályaviszonyok miatt elmaradt.