A Párizsi Autószalonon hivatalosan bemutatkozott a Volkswagen Golf legújabb, hatodik generációja, amely azonnal elérhető a kereskedésekben. Az új sorozatról sokan megjegyezték, hogy annyira visszafogott, hogy úgy tűnik, mintha csak az ötös egy erősen felújított változata lenne. Talán nem véletlenül.

Az Automotive News szerint az új autó nem követi a szokásos életciklusmodellt, nagyon hamar kifutó típus lesz. A német lap szerint csak 2011 decemberéig gyártják, azaz csupán három évig.

2012-ben már új modell lesz

2012-ben már új modell lesz

2012-ben már új modell lesz


A korábban megjelent beszámolók szerint a Golf VI azért épül az ötös Golf padlólemezére, mert az annyira jól sikerült, hogy kár lett volna változtatni, és ugyanezért örökölte a hátsó futóművet is az új modell. Viszont most úgy tűnik, a Volkswagen kisebb befektetéssel, gyorsabban akarta megépíteni ezt az átmeneti modellt, hogy koncentrálhasson a hetedik generációra, amely még hatékonyabb padlólemezt kaphat, és még fejlettebb motorokat rejt majd.

Nemcsak a gyártása lesz sokkal olcsóbb, de az új moduláris padlólemez lehetőséget ad még szélesebb hajtásrendszer alkalmazására, így az alternatív hajtások is sokkal szélesebb változata kerülhet a Golfba.

A hároméves életciklus a japán sportmotor-gyártókra jellemző, de szinte teljesen ismeretlen az autógyártásban. A német lap úgy tudja, a Volkswagen ennek ellenére komoly eladási terveket sző, 1,6 millió darabot szeretnének eladni a hatos Golfból, miközben az ötösből 2003 óta 2,3 millió fogyott.