Már kapható idehaza a SEAT Ibiza új, háromajtós változata. A SportCoupénak nevezett modell ötféle motorral rendelhető, ezek közül három benzines és kettő dízel, a csúcsváltozat, a Cupra csak később érkezik.

Az alapváltozatba 1,2-es, háromhengeres benzinmotor kerül, 70 lóerővel, ez az autó 2,799 millió forintért vásárolható meg. Ehhez a változathoz viszonylag drágán, 236 ezer forintért lehet légkondicionálót rendelni, a jobb felszereltséghez, amely csak nagyobb motoroknál érhető el, 99 600 forintért kérhető klíma.

Három benzines és három dízelmotorral

Három benzines és három dízelmotorral

Három benzines és három dízelmotorral


Emellett 1,4-es 86, illetve 1,6-os 105 lóerős benzinmotorral is kapható a SEAT Ibiza SC. Várhatóan előbbiből fogy majd a legtöbb, ezért többféle kivitelben (Reference, Stylance, Sport) is rendelhető, 3,1 és 3,5 millió forint között. A legnagyobb benzines alapára 3 661 600 Ft.

Dízelfronton sincs újdonság az Ibizában, a korábban is alkalmazott 1,4-es és 1,9-es TDI-k választhatók, előbbi 80, utóbbi 105 lóerős teljesítménnyel. 3 millió 797 ezer forinttól lehet dízel Ibizával járni, de aki négyhengerest szeretne, annak 1 millióval többet kell leszurkolnia. Sportfelszereltséggel viszont ugyanez alulról közelíti az ötmilliót.