Nem csinált titkot belőle a Honda, hogy jövő tavasztól normálisan használható, megfizethető árú hibriddel kívánja bővíteni kínálatát, melynek szériaközeli koncepcióváltozatát már idén megismerjük. Itt is van.

Nevét a japán gyár 1999-ben bemutatott úttörő, de később megbukott modelljétől, az Insighttól örökli. Formáját viszont az üzemanyagcellás Hondától, az FCX Claritytől, de van benne rendesen a Toyota Priusból is.

Végül is ez nem baj, miután éppen azért született, hogy a konkurens modellel felvegye a harcot, amelyből annyi fogy, hogy nem győznek eleget gyártani. A Honda szerint nemhogy versenyképes, de győztes lesz az autójuk, miután olyan elérhető árral érkezik, amellyel a legjobb vétel lesz a szegmensben.

Jövő autók

Jövő autók

Jövő autók


Az ötszemélyes modell technikájáról annyit árultak el, hogy épp annak köszönhető a jó ár, miután a villanymotorhoz tartozó részegységek árát sikerült jelentősen csökkenteni. Az elektronikus vezérlőegység, az akkumulátor és a villanymotor is könnyebb és kisebb lett. A hibrid vezérlőegységet és az akkumulátort is a csomagtér alá építik be. Az új Insight várhatóan 4,2 literes átlagfogyasztással üzemel majd.

A japánban készülő autó jövő év tavaszán kerül piacra, elsőként az Egyesült Államokban, ahol évi 100 ezer darab eladása a cél, ami az összes értékesített darab felét adja. Egy évvel később érkezik CR-Z tanulmány nyomán egy kisebb sportos hibrid is.