Aknamunkába kezdtek a FIAT marketingesei. A leggazdagabbakat próbálják a FIAT 500 felé csábítani. 200 darab különleges 500-ast készítenek, amelyek az európai Ferrari-szalonokban tűnnek majd fel.

Vélhetően abban bíznak, hogy egy milliókra rugó “30 ezres” szerviz után a Ferrari-tulajdonosok így szólnak: Ja, és egy olyan kisautót is írjon hozzá! Az 500-asok ugyanis csereautóként szolgálnak majd a szervizre érkező sportkocsi-tulajdonosoknak.  

A különleges 500-as a sportkocsigyártól megszokott piros fényezést kap, míg a belsőt fekete bőr díszíti. Az eredeti Sport-felszereltségen felül elektromos napfénytető, automata klíma, nagy teljesítményű hifi és vörös cérnával varrt bőrkormány is jár a 16 colos alufelniken gördülő gombóchoz.


100 lóerős 1,4-es motor kerül a sorszámozott 500-asokba, amelyeket a Ferrarinak is dolgozó Magnetti Marelli elektronikával és sportkipufogóval hangolnak át a fokozott élmény kedvéért.

Vélhetően persze nem elsősorban vevőket akarnak így szerezni a FIAT szakemberei, hiszen már 220 ezren rendeltek a retro autóból, sokkal inkább még tovább növelnék a járgány presztízsét.