Minden bizonnyal remek vezetni a Fiat 500-as sportváltozatát, az Abarth 500-ast, ám semmiképp sem nevezhető kiemelkedőnek a maga 135 lóerős teljesítményével. Ám most a Fiat kiküszöböli a hibát, jön az 500 Abarth Opening Edition.

Ebben a változatban az 1,4-es turbómotor 160 lóerős, miközben a forgatónyomaték 230 newtonméterre emelkedik. Ehhez nem is kellett túl sokat tennie a Fiatnak, hiszen a Puntóboz kapható Abarth SS-kit 180 lóerőt présel ki a motorból.


A nagyobb teljesítmény hatására még inkább belehúz a retroautó, és fél másodperccel hamarabb, 7,4 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót. Végsebessége pedig 205-ről 211 km/órára emelkedett.

A nagyobb erőhöz jobb fékek is dukálnak, ezért elöl-hátul versenyautókat idéző rovátkolt féktárcsákra cserélték a sima felületűeket, de az első fékbetéteket is nagy teljesítményűekre váltották. Ezentúl a járgány súlypontja is alacsonyabban van az új rugóknak köszönhetően.

Bár az Abarth 500 normál kivitele is “nagyon baba”, de az Opening Edition, amely szürke vagy fehér színben rendelhető, 17 colos felnikkel és piros féknyergekkel büszkélkedhet. Felárért vörös alapú kockás zászló rendelhető a tetőre. Belül vörös bőrborítású sportüléseket és vörös cérnával varrt bőr sportkormányt találunk, természetesen az alumíniumdíszítők sem hiányoznak.

Rendbe tett 500-as a Fiattól 3


Minden szép és jó, akkor nincs is gyenge pontja a kocsinak? Dehogynem, mégpedig a váltóalagúton lévő táblácska. Ez jelzi, hogy az autó sorszámozott darab, ugyanis mindössze 100 készül belőle, és csak az olasz piacra.

Mi azonban bízunk benne, hogy hamarosan egy olyan hírrel jelentkezhetünk, hogy az olasz piacon tapasztalt siker miatt a Fiat a többi piacon is elérhetővé teszi?