2012-re nyolctagúvá akarja bővíteni ötmodelles kínálatát a Land Rover. Ennek egyik eleme lesz a várhatóan 2010 környékén piacra kerülő kis szabadidő-autó, amely az LRX-tanulmány  nyomán születik meg. 2011-re elkészül a típus hosszabb, ötajtós változata is.

2012-re viszont egy hétüléses autót tervez a Tata által nemrég felvásárolt márka. Az L486 néven futó projektből születő típus a Freelander padlólemezére épül, de karosszériája hosszabb és szélesebb lesz, hogy helyet adjon a hét ülésnek. Természetesen a tengelytávolsága is megnyúlik.

Motorjait szintén a Freelandertől örökli, ezek között többféle dízel is szerepel majd. Nemcsak hagyományos, de a Getrag által a Ford és a Volvo áltla használt duplakuplungos automatával is felszerelhető lesz.

Várhatóan a Ventura nevet kapja a jármű, ami a Los Angelestől északra elterülő vidékre utal. Korábban már fontolgatta ezt a nevet a Land Rover, de végül nem használták. Az autó a prémium márkák modelljei ellen készül, de azoknál jobb lehet, miután a Mercedes GLK, a BMW X3 és az Audi Q5 csak öt üléssel készül.   

Európában is piacra kerül majd a Ventura, de az igazi sikert az Egyesült Államokban várják tőle, ahol a benzinárak rohamos emelkedésével a nagyobbaktól a kisebb szabadidő-autók felé fordult az érdeklődés. Évi 70 ezer darab hétüléses gyártását tervezik a Liverpool melletti halewoodi gyárban.