Teljes erőbedobással dolgozik a Porsche egy dízelmotor alkalmazásán a Cayenne modellben, amellyel 2009 közepén akarnak a piacra lépni – erről Peter Schmidt, a Porschéhoz közel álló Automotive Indusrty Data londoni intézetének szakembere beszélt.  

Schimdt azt is elárulta, hogy a szabadidő-autó orrába egy feljavított Audi V6-os dízel kerül. Egyelőre a Porsche hivatalosan nem kommentálta a spekulációkat, de nemrég Wendelein Wiedeking, a német gyár első embere arról beszélt, hogy a dízel technológia a Porsche számára is érdekes lehet.

“Önszántából” vélhetően nem szerelne dízelmotort még a Cayenne-be sem a Porsche, viszont a flottákra vonatkozó egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak még egy ilyen modellel is csak a közelébe tud kerülni. E nélkül komoly büntetésre számíthatnak.

Ez az egyik oka annak is, hogy nem V8-as vagy V12-es dízelmotort választottak a Volkswagen konszern palettájáról. Egy V6-ossal sokkal kisebb fogyasztás érhető el, nem is beszélve arról, hogy egy nagyobb motor tovább növelné a Cayenne amúgy sem kicsi tömegét, így nem lehetne olyan jelentős fogyasztáscsökkentést elérni.  

Jelenleg viszont az Audi V6-os dízelje 240 lóerős, ami kevés egy Porsche számára. Ezért átalakítják a motort, a 3,2 literesre növelt hengerűrtartalmú egység teljesítménye várhatóan 300 lóerő felett lesz. Ami már jól hangzik.

Nem a dízelmotor az egyetlen újhullám a Porschénál, hiszen tervezik hibrid-hajtás bevezetését is.