Az biztos, hogy kapható lesz Európában a Chevrolet Camaro, ezt Wayne Brannon, a Chevrolet Europe ügyvezetője árulta el. Igaz, ő annyit mondott, hogy 1000 jobbkormányos Camaro kupé és 1000 jobbkormányos kabrió érkezik.

Azaz Nagy-Britanniában biztosan lesz 2000 boldog ember. Viszont más forrásból úgy tudni, nemcsak oda jut, hanem a többi nyugat-európai piacra is hoznak majd az autókból, ahogy a Corvette is kapható. Egyelőre még nem dőlt el, milyen néven is kerül forgalomba a kocsi.

Európába jön az amerikai sportkocsi 1
Európába jön az amerikai sportkocsi 2

Európába jön az amerikai sportkocsi

Európába jön az amerikai sportkocsi

Európába jön az amerikai sportkocsi 7
Európába jön az amerikai sportkocsi 8
Európába jön az amerikai sportkocsi 9
Európába jön az amerikai sportkocsi 10
Fotó megosztása:
Európába jön az amerikai sportkocsi 11


Minden valószínűség szerint a Corvette-hez hasonlóan önálló márka lesz a Camaro is, miután a Chevrolet egész más vevőket céloz meg Európában. Az ide szállított modellek mintegy harmadát a Corvette 6,0 literes V8-as (400 LE) motorjával szerelt csúcsváltozat adja majd. 70 százalékban egyszerűbb kivitelű V6-osokat kíván eladni a General Motors, sőt később négyhengeres változat is lesz. Bár a Camaro izomautónak hat, a GM szerint a vásárlók jelentős része hölgy lesz.

Az USA-ban 2009, Nagy-Britanniában 2010 elején kezdik meg az értékesítést, de az autókra már korábban felvesznek rendelést, nyáron a London Auto Show-n már be is mutatják a legendás autó 21. századi kivitelét. Állítólag átszámítva 15 millió Ft körüli áron lehet hozzájutni a Camaróhoz.