Ma is folytatódott a Közép-Európa Rali, a verseny utolsó előtti napján a résztvevők az előző nap is teljesített pályán csaptak össze újra a Veszprém környéki lőtereken.

Az autósoknál ma a terepralizásban egészen szokatlan, másodpercekért folytatott párbaj zajlott, és az abszolút sorrendben is hasonló a helyzet. Az első négy közül még mindenki esélyes a győzelemre.

Peterhansel még simán győzhet

Peterhansel még simán győzhet

Peterhansel még simán győzhet


A mai első, 157 kilométeres szakaszt a volkswagenes Carlos Sainz nyerte, mindössze 28 másodperccel a legnagyobb rivális, a Mitsubishit vezető Stephane Peterhansel előtt. A második menetben a hummeres Robby Gordon jobb volt a spanyol ralilegendánál, már ha egyetlen másodpercnyi előnyt nevezhetünk így. Az ilyen befutó már pályaversenyen is szorosnak számítana.

Összetettben továbbra is Sainz vezet, de “Peter” mindössze 18 másodperces hátránnyal a második. Mögöttük egy-egy VW-s és mitsubishis páros áll, Dieter Deppingéket és Luc Alphand-ékat egymástól hét másodperc, míg az élen állóktól nagyjából hat perc választja el.

A motorosoknál Cyril Despres nem adja fel, a KTM-es francia mindent megtesz, hogy az élen álló David Casteut megfogja. A Dakar-bajnok mindkét szakaszt megnyerte ma, ahogy a tegnapelőtt megbüntetett, és ezért a győzelmi esélyesek közül kiesett szlovák, Jaroslav Katrinak is mindkétszer második lett. A harmadik helyen az összetettben vezető Casteu és Alain Duclos váltották egymást. Az abszolútban élen álló versenyző előnye a chilei Lopez előtt 4:28, míg Despres és Duclos negyed órányi hátrányban vannak a 3-4. helyen.

Despres-nek nem sok esélye van

Despres-nek nem sok esélye van

Despres-nek nem sok esélye van


A quadosoknál nem történt változás, az összetettben továbbra is a francia Hubert Deltrieu (Polaris) vezet -és mindkét mai szakaszt is megnyerte – honfitársa, Christophe Declerck (Yamaha) előtt, közel 44 perces előnnyel. Jól szerepelt a bomardier-s Szabó László, mindkétszer harmadik lett, de  egyórás büntetése miatt valódi esélyei nincsenek a végelszámolást illetően. Ugyanez igaz az összetettben 7. Mészöly Tamásra is.

A kamionosok megint kicsikarták, hogy a délutáni szakaszt ne kelljen teljesíteniük, így csak délelőtt versenyeztek. Azonban ha nem történik semmi rendkívüli, akkor már most kijelenthetjük, hogy a MAN-os holland, Hans Stacy megnyeri a Közép-Európa Ralit, honfitársa, a ginafos Wulfert Van Ginkel lesz a második (hátránya összetettben 31 perc), míg a harmadi a Tatrával versenyző cseh, Ales Loprais lesz (hátránya 49 perc).

Autós top5 – hatodik nap, 04.25.

#PilótaCsapatIdő
 1. Sainz
 Perin
 Volkswagen  0:00:00
 2. Peterhansel
 Cotrett
 Mitsubishi +0:00:18
 3. Depping
 Gottschalk
 Volkswagen +0:06:07
 4. Alphand
 Picard
 Mitsubishi +0:06:14
 5. Souza
 Schultz
 Volkswagen +0:29:17