Tapasztalatból tudjuk az M3-as BMW legújabb változata szériában is fantasztikus, a Hamann viszont még gyorsabbá tette.

Rögtön kétféle csomagot kínálnak a bajor gép 4,0 literes motorjához. Az egyszerűbb változatban csupán a motorvezérlő számítógépet bütykölik meg, ilyenkor az alaphelyzetben 420 lovas motor további 20 lóerővel gazdagodik, mialatt a forgatónyomaték 25 newtonméterrel mutat többet.

S ha már úgy is belepiszkálnak az ECU-ba, a sebességkorlátozást is kiiktatják. Így már semmi sem akadályozza meg a legsportosabb 3-ast, hogy akár 300-zal is hasítson.


Ám lehet ennél is több, ehhez csak új kipufogót kell rendelni. A speciálisan az új M3-ashoz tervezett rozsdamentes kipufogórendszer jelentősen csökkenti a V8-as motor fojtását, további 15 lóerőt felszabadítva. Az így már 455 lóerős BMW 320-ig hajtható.

A nagyobb végsebességhez új ruha is jár. A Hamann egyedi, aerodinamikailag optimalizált lökhárítókkal, küszöbspoilerekkel, illetve szárnyakkal szereli fel az M3-ast. Nem ajánl nagyobb viszont felniket, inkább a gyáritól eltérő 19-es tárcsákat kínál a német cég, amely az utasteret alumínium elemekkel csinosította ki.