Nagy hagyománya van a Volkswagennél a lakóautóknál egyszerűbb, de kempingezésre alkalmas modelleknek, hiszen már az első Busból is készült ilyen kivitel, melyet azóta számos darab követett. A lipcsei Auto Mobil International kiállításon a Volkswagen bemutatott még egyet.

A legújabb Tramper a Volkswagen Caddy Life személyautós változatából, annak is hosszított Maxi kiviteléből készült. Belül olyan kiegészítőket találunk, amelyek lehetővé teszik, hogy az autóval a szabadban éjszakázzunk.


Hátul a második sor üléseinek lehajtása után egy két méter hosszú ágy alakítható ki, amely szükségtelenség estén kivehető, az avatatlan szemek elől pedig függöny zárja el az utasteret.

Ezenkívül számos tartozék rendelhető, így elektromosan nyitható napfénytető, bogárvédelemmel ellátott szellőzőrendszer, hűtő, kemping bútorok, illetve különféle, a kocsihoz színben passzoló sátrak. A Tramper része egy védőrendszer is, amely megakadályozza, hogy túlságosan lemerüljön az akkumulátor, amikor az autó elektromos fogyasztóit álló motornál használják.

A hamarosan piacra kerülő Caddy Maxi Tramper háromféle motorral vásárolható majd meg. A legolcsóbb változatba a 102 lóerős 1,6-os benzines kerül. A hosszú túrákhoz jobb választás lehet viszont az 1,9-es (105 Le) vagy 2,0 literes (140 Le) turbódízel motor.